onsdag 31 mars 2010

Utforskning och bakslag

Ingredienser: Kaffe ½ kopp, köttbuljong 1 tärning.

Resultat: Mmmmm, köttbuljong täcker kaffet som inget annat jag prövat någonsin! Smaken var inte det som var det mest fascinerande med hela, ehem, upplevelsen. Nej, nej, det var själva texturen av drycken. När man rullade den med tungan så koagulerade den progressivt mer och mer och ”sensationen” av att känna hur denna varma, saltiga komposition var helt makalöst sjuk.

Ingredienser: Kaffe ½ kopp, balsamvinäger ca. 2 msk.

Resultat: Om förra testet var illa som brons så motsvarar det här att ramla och bryta foten på mållinjen. Denna otroligt skumma dryck för tankarna till en vinägrett som jag brukar använda fast med en mild bismak av kaffe... tills drycken rullar över tungans bakre del då den skiftar radikalt och det enda man känner är en kraftigt sur vinäger smak. En smak som är absolut den sämsta av de tre testen vid detta tillfälle och känns som när man dricker att den potentiellt kan sabba ens smaklökar.

Ingredienser: Kaffe ½ kopp, möjligtvis gammal apelsinjuice ½ kopp.

Resultat: Den täckte inte smaken av kaffe alls så den fallerar redan här och som det inte räckte så såg den riktigt vidrig ut dessutom. Men smaken för minnet till romerska bågar vilket inte var helt att förkasta, och det var den här drycken som fick minst reaktion så man kan anta att den faktiskt var den drycken som skulle kunna ha störst genomslag hos den allmänna massan.


För alla som undrar varför vi gjorde detta test med såna okonventionella ingredienser, med undantag för möjligtvis apelsinjuicen, så är svaret: för att ingen annan som jag kan komma på, gör det och det är en kul grej att testa. Min vinkel i detta test i egenskap av att vara en icke kaffedrinkare att se om kaffe smaken täcks av dessa olika kombinationer och om det blir fler framtida tester kommer jag att bibehålla denna vinkel.

2 kommentarer: